söndag 10 augusti 2008

Resan - Stockholm - Newark - Miami

Resan tog sin bñrjan pa morgonen den 7 augusti. Jag hade resfeber men lyckades sova i alla fall fyra timmar. Darling sov bara en timme. Allt fungerade ganska smidigt. Vi fick inte sitta tillsammans eftersom vi bokat biljetterna separat (for att Darling maste hem och jobba). Men vi bytte lite och jag och alsklingen satt tillsammans under alla flygresor. Min mor dumpade vi pa den ensamma platsen.

Fran planet, nar vi skulle landa i Newark, sag vi bade Empire State Buliding och Frihetsgudinnan. New York sightseeing i kompakt minifrmat. Bestamde oss att nasta semester ar det NYC som galler! USAs hysteriska regler tvingade oss att ta ut vart bagage och checka in det igen trots att vi skulle aka vidare bara nagra timmar senare, men det gick smidigare och snabbare an i Stockholm, dar personalen verkade lite tafatt och valdigt uttrakad av att stalla frageramsan: "vem har packat dina vaskor? har du haft upsikt over vaskorna sedan du packade dem? har du med dig nagot som nagon annan gett dig? vad har du for arende i USA?" och tio fragor till utan att lyssna pa svaret.

Sent pa kvallen kom vi fram till ett varmt och fuktigt Miami dar vi hade vissa problem att hitta till shuttlebussen som skulle ta oss till vandrarhemmet. Vi blev skickade upp och ner med alla vaskor nagra ganger innan vi hittade ratt. Hotellet var av det sunkigare slaget, med heltackningsmatta, slitna lakan och surrande AC. Darling och jag gav oss ut for att hitta nagot att ata men allt var stangt sa det blev till slut en chipspase fran en av automaterna i lobbyn. Natten blev kall eftersom ACn inte gick att reglera och lakanen var sa fuktiga av luftfuktigheten. Men det var underbart att fa lagga ner kroppen efter sa manga timmar i luften.

(Bilder kommer...)

Inga kommentarer: