onsdag 29 december 2010

Min jul var fantastisk. Hur var er?

Hemmet var fullt av fina människor och Skype krympte världen så att vi kunde spendera två timmar med lek, dans, sång och inte minst julklappsutdelning med pyret. Och sen på kvällen med pappsen och resten av släkten, julhälsningar och uppvisning av snö för mina förundrade släktingar där borta i värmen. Om man nu måste ha familjen på andra sidan klotet är det ganska perfekt att ha dem på var sin sida. +6 och -6 timmar ger två Skypesessioner, en på förmiddagen och en på kvällen, utan konkurrens. Bäst hade förstås varit att slippa Skajpa alls och pussa dem på riktigt, men så ser inte verkligheten ut nu. Men snart, hoppas jag!

torsdag 23 december 2010

God jul!


Här är det tomtarnas julverkstad fortfarande. Pittoreskt och mysigt. Jag har sockerkoma efter allt julgodis vi har gjort. Jag behöver kontraster. Lite street art. God jul!

måndag 20 december 2010

Efterlängtad och äntligen här!

Sitter på tåget och jublar inombords. Jag har semester! Hela tre extra dagar lyxledigt innan julafton. Med nöd och näppe har jag kämpat mig igenom de senaste två veckorna.

Hemresan ackompanjeras av Benjamin Brittens A Ceremony of Carols. Mer fantastisk julmusik finns inte. Det är väldigt sällan jag önskar att jag fortfarande sjöng i diskantkör, men just Ceremony of Carols får det att rycka i flickkörsnerven.

söndag 19 december 2010

Pizzabrunch, Britten och Bach



Sitter på tåget på väg in till stan, mätt på pizza och med Benjamin Britten i hörlurarna. Serenade, les illuminations för horn, tenor och stråkar. Resten av dagen kommer att ägnas åt Bach. Jag älskar musiken i mitt liv.

tisdag 14 december 2010

Jag vill, jag vill inte


Vill vara ledig, äta gröt, sova. Vill inte har ont i huvudet, ont i kroppen, sakna.

tisdag 7 december 2010



Mormors mockapäls får vara ett extra lager hud mot allmänhetens nysningar. De fyndade lovikkavantarna kommer också väl till pass. Jag älskar att inte frysa!

söndag 5 december 2010

Efter



Juligt och fint med nya kuddvar. Stuvbiten räckte också till en liten löpare. Det har blivit riktigt mysigt i köket nu! Precis som jag ville ha det. Julplanerna börjar också utkristallisera sig. Alla hemma hos oss! Det kommer att bli trångt och mysigt!

lördag 4 december 2010

Före...


En klassisk "före"-bild. Och nu är det meningen att alla ska bli nyfikna på hur det kommer att se ut sen. Ledtråd: jul!

fredag 3 december 2010

Lussebullar



Snart är det helg! Först ska jag bara skriva klart protokollet från helvetet, trixa ihop världens längsta domslut och eventuellt färdigställa ett tryck. Och skilja lite folk så klart!

Jag har redan börjat fantisera över alla julmysigheter som jag planerar ska äga rum i helgen. I lördags åkte Mr Kenwood fram och vi gjorde två satser saffransbullar. Nu är det pepparkakornas tur! Vår snälla granne har gett oss hemgjord pepparkaksdeg. Lyxigt!

torsdag 2 december 2010

Undrar

Hur kan det bli så att vissa människor hamnar så otroligt snett i livet? Det verkar liksom bli fel redan från början..

onsdag 1 december 2010

Moules frites



Gott med musslor, men jag kan inte bjuda på receptet. Det blev nämligen inte riktigt rätt. Mitt tips: följ receptet och köp den öl som rekommenderas! Vi nödköpte en random flaska på Ica och hällde i. Soppan blev för besk, men musslorna mums!!