Pysseldag de luxe. Fyra sorters påskgodis kommer här!
Pistage- och russingodis
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl russin
1/2 dl hackade pistaschnötter
Garnering:
Russin och pistaschnötter
150 g mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl russin
1/2 dl hackade pistaschnötter
Garnering:
Russin och pistaschnötter
Sätt ut formar på en bricka. Koka upp grädden i en kastrull. Ta
den från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner den i grädden. Rör
tills chokladen smält. Tillsätt vaniljsocker, russin och
pistaschnötter. Fördela massan i formarna. Garnera. Låt stelna några timmar i
kylen. (Originalreceptet är med tranbär istället för russin, men tranbär fanns inte i min lokala Vi-butik)
Amerikanskt risgodis
75 g smör
280 g marshmallows
3 1/2 dl kokosflingor
6 dl vårgårdaris
1 1/2 dl cashewnötter
280 g marshmallows
3 1/2 dl kokosflingor
6 dl vårgårdaris
1 1/2 dl cashewnötter
Smält smöret i en rymlig, vid och tjockbottnad kastrull. Rör ner
marshmallows och låt smälta på medelvärme under omrörning. Lyft
kastrullen från värmen och rör ner övriga ingredienser. Täck en liten
långpanna med bakplåtspapper och häll upp massan. Lägg ett
bakplåtspapper över eller fukta händerna med lite vatten och tryck ut
massan till en 2-3 cm tjock kaka. Låt stelna i kylen. Skär i rutor. (Originalreceptet)
Risbräck
200 g ljus blockchoklad
ca 6 dl vårgårdaris
Smält blockchokladen i vattenbad (micro går också bra). När chokladen smält blanda i vårgårdariset och rör om tills riset är helt täckt av chokladen. Lägg upp klickar av ris- och chokladmassan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt svalna en stund i kylen.
Stekta ägg
200 g vit choklad
ca 25-30 gula non-stop
Smält chokladen i vattenbad. När chokladen smält lägg upp små runda klickar med sked på en plåt klädd med ett non-stick bakplåtspapper. Lägg de gula non-stopen - "gulan" - i klickarna med vit choklad. Låt stelna några timmar i kylen. (Från Claras påsktidning)
Nio påskägg och ett stort kakfat fyllda med gotter!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar