söndag 25 april 2010

What not to wear - juristversionen

Ett av få program på kanalen Discovery Travel & Living som jag inte följer är hemska "What not to wear". Programledarna är så otroligt föraktfulla och nedlåtande och hela konceptet är fult. Folk med taskig klädstil ska bli omgjorda och stajlade enligt tråkig mall.

När jag fortfarande arbetade på byrån blev jag inbjuden av Advokatsamfundet till ett panelsamtal i Sturegallerian om Advokatens klädsel. Spektaklet var något slags svar på en enkätundersökning som visade att en ganska stor del av de tillfrågade trodde att advokater även i framtiden skulle bära kostym och slips. Jag vet inte hur frågeställarna tänkte egentligen. Att advokater även fortsättningsvis kommer att vara överägande män?! För det skulle inte på något sätt vara accepterat för kvinnor i advokatbranschen att gå runt med konstym och slips - på tok för maskulint! (Det ska vara feminint på ett dyrt och lagom sätt.)

Vi lämnar Sverige.

Chicagos advokatsamfund har tydligen alldeles nyligen haft en "What not to wear"-modevisning riktade till kvinnliga advokater.


"The show consisted of law students wearing selected legal fashion faux-pas walking down a runway to the beat of Justin Timberlake's SexyBack and Shakira's She-Wolf. Then, the panel would criticize the improper attire and suggest dos and donts for appropriate formal and business casual dress for women."

Syftet - så undviker du att bli stämplad som slampa och fresta dina gifta manliga kollegor.

Be conservative!

Inga kommentarer: