fredag 26 februari 2010

Heteroproblem

Don't ask - don't tell.

Homo- och bisexuella är välkomna att tjänstgöra inom den amerikanska försvarsmakten förutsatt att de inte är öppna med sin sexuella läggning. Alltså, försvarsmakten är på det klara med att en homo- eller bisexuell soldat är lika kvalificerad som vilken annan soldat som helst, annars skulle man ju inte ens få tjänstgöra.

Så varför motsätter sig höga militärer ett avskaffande av regeln?

Debatten visar klart att det är heteromänniskornas syn på homo- och bisexuella som är problemet. Inget annat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det har egentligen inte så mycket med att man inte gillar homosexuella att göra. Bekymret med att blanda folk som har en potentiell möjlighet att bli kära i varandra är att de av förklarliga skäl får ett helt annat fokus än att strida.

Samtliga länder som prövat att blanda män och kvinnor i stridande förband och som upplevt hårdare strider än dagens ockupationsmissioner har upphört med det då det alltid blivit stora problem. När det bildas parrelationer och diverse kärleksbekymmer blir kriget och kamraterna helt plötsligt inte lika viktiga längre för några i gruppen. Det gör att hela gruppen blir splittrad. Det visar sig omedelbart i fler förluster.

Detta vet man i USA, Ryssland (Sovjetunionen) och Israel eftersom man prövat.

Vi har tillsammans med alla andra moderna länder i EU och andra icke-krigande länder vår hårda insikt framför oss. Det är en milsvid skillnad mellan det vi gör i Afghanistan och ett riktigt utdraget krig.

USA tappade motsvarande två hela bataljoner i förluster i Irak i form av kvinnliga soldater som blev gravida. Några med "fel" kille, vilket bara det ställde till problem både i Irak och på hemmaplan.

Men det talas förstås tyst om det även om generalerna i USA:s armé vet detta.

Men om alla gör lika över hela världen har vi å andra sidan alla samma problem och samma handikapp.

queer as in fuck off sa...

Jag förstår inte riktigt vad det du skriver har att göra med den omstridda regeln. Det är ju OK att vara homo- eller bisexuell i armén. Don´t ask, don´t tell innebär bara att man inte får vara öppen. Den "risk" för parbildning och förälskelser du beskriver är reell med eller utan regeln.

Däremot; ett påtvingat garderobsliv är fruktansvärt och väldigt påfrestande, osynliggörande och anonymiserande, man är helt enkelt "ingen". Ett ganska allvarligt bekymmer för alla drabbade.