torsdag 10 december 2009

Byt rubrik tack!

SCBs stora partisympatiundersökning har släppts och rubriken proklamerar "SD får över 5 procent". Både i svd och i dn.

Undersökningen kommer dock fram till att det resultatet däremot skulle det inte ge partiet en vågmästarroll i riksdagen. Så varför göra undersökningens resultat för SD till rubrik? Bara ytterligare ett tecken på att media ger oproportionerlig och i detta fallet helt onödig uppmärksamhet till det otäcka lilla partiet.

6 kommentarer:

Bengt Held sa...

SvD är i stort sett en sverigedemokratisk tidning, så de förblindades nog av glädje.

Olle sa...

Hur kan man tycka att SvD är en sverigedemokratisk tidning? Läsarkommentarer som är positiva till SD raderas regelmässigt.

Anonym sa...

Ja, lever man på samhället så gör man.
Kryckan

queer as in fuck off sa...

Bengt, håller nog inte med dig om att Svd skulle vara en sverigedemokratisk tidning, däremot kan jag tycka att de olika nättidningarnas kommentatorsfunktion ger väldigt mycket plats till, förmodligen ett fåtal, extremt aktiva Sd:are och andra s.k. invandringskritiska personer. Det gör det stundom till en obehaglig upplevelse att läsa tidiningen på morgonen.

Anonym sa...

Rubriken är bra, eftersom det aldrig tidigare hänt att SD fått så höga siffror. Det har med andra ord högt nyhetsvärde.


Olle:
Nej - SvD raderar inte alls regelmässigt SD-positiva inlägg. De inlägg som raderas är stötande eller olagliga. Att många SD-inlägg är detta är en annan sak - men det är trots allt författaren till inläggets problem. SD är ett extremistiskt parti och har outbildade och rasistiska väljare - jargongen blir självfallet liknande och det är inte alltid inom lagens råmärken.Bengt Held:
SvD är långt ifrån SD. SvD är väldigt nära Moderaterna - men det är långt ifrån Sverigedemokraterna.

queer as in fuck off sa...

Olle: Kommentarfälten fullkomligt översvämmas av kommentarer som är positiva till SD och de som håller sig inom lagens och/eller tidningens policys gränser får också stå kvar. En hel del av partiets sympatisörer går dock uppenbarligen över gränsen för vad som anses lagligt - och då ska de tas bort.

Jag upphör aldrig att förvånas över alla offerpositionerade SD-anhängare som alltid ska påpeka att deras åsikter inte får utrymme, när kommentarfält och bloggar överöses med sånt.