lördag 5 december 2009

Galet galet galet!

Börja med att utreda vad invandringen kostar, försvåra sedan för asylsökande att  få arbetstillstånd. Och sen, se till att de som väl får sina arbetstillstånd inte kan få ID-handlingar så att de kan öppna lönekonton. Inget lönekonto, inget jobb. Publicera sedan utredningen som visar att det tar flera år för personer som fått asyl att komma in på arbetsmarknaden.

Dubbla slag.

Vilken byråkratisk mardröm. Galet.
 
Och var leder det? Mot ökad andrifiering och rasism. Ännu mer av "vi och dom".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är galet? Att de inte vill uppge sina namn? Att vi skall acceptera att personer tillåts komma in och bosätta sig i Sverige utan att vi känner till deras rätta namn?
Kryckan

queer as in fuck off sa...

Att vara fast i byråkrati som slår fel/ner hur man än gör - det är galet. Dubbel bestraffning, hört talas om det? Antingen beskrivs man en "belastning" för samhället som står utanför arbetsmarknaden, men om man får ett jobb kan man inte behålla det eftersom det inte ens går att starta ett lönekonto eftersom pass och övriga handlingar hålls av migrationsverket, har löpt ut och inte kan förnyas eftersom man då ger sig tillkänna för landet man flytt från eller förstörts på vägen.