fredag 11 december 2009

Nu är jag putt minsann!!

Darling har köpt tokfina koppar till mig i julklapp på tradera. Swedish grace, samma färg som mina blodgivarkoppar och kafferepssmå och söta. Hon blev jätteglad när hon vann budgivningen och satte in pengarna direkt, men hörde sedan inget från säljaren trots att hon skickade flera mail till tjejen som sålde och fick inte heller något paket med posten. När vi först varken fick kontakt eller någon vara rekommenderade tradera att vi skulle polisanmäla - och eftersom den där tjejen stod som säljare är det ju hon som skulle bli anmäld.  Efter ett antal samtal till tjejen fick vi veta att paketet enligt den verkliga säljaren - tjejen hade bara agerat ombud - skulle vara på väg.

Paketet kom idag och det skramlade oroväckande från kartongen och när vi packade upp var två av sex koppar och fat helt krossade. De var insvepta i ett lager tidningspapper och nedslängda i en liten instabil låda. Jag ringde tjejen igen och nu har jag fått snubben som är den egentliga säljarens nummer och ska ringa och skälla på honom också och kräva pengar tillbaka. I postdisken visade det sig också att idiotsnubben tagit nästan 100 kr för mycket betalt för frakten. Gruff gruff.

Anyway, jag frågade förstås tjejen varför hon agerade ombud åt nån som inte skötte sig och hon hävdade att det var hennes pojkväns kompis och att han inte klarade av att hantera en dator. Han hade ett ovanligt namn så jag googlade förstås och killen är ingenjör och hobbyfotograf. Pyttsan att han inte klarar att hantera en dator. Han är förmodligen en jävla latmask som låter kompisens tjej ta hand om försäljningen.

UPDATE: Alltså, jag hade hört fel, det var pojkvännens mammas gubbe. Och jag fick tag i honom och han sa bara gläfste att jag fick ringa på måndag och slängde sedan på luren i örat på mig. Ringde upp tjejen igen och var jätteupprörd. Hon bad jättemycket om ursäkt och pojkvännen ringde upp gubben och de började bråka. Gubben är sjuk på något sätt och har det där med tradera som business men han har skött det så illa att han blivit avstängd och då har den här tjejen försökt hjälpa honom. Det sjuka är att det ju är hon som är avtalspart och om jag inte lyckas få tillbaka pengarna av gubben så är det henne jag måste anmäla och/eller kräva på pengar. Och hon var verkligen jätteledsen över vad som hänt. Uppriktigt. Skitgubbe.

3 kommentarer:

Sofia sa...

Hej! Jag kikar in på bloggen ibland och tänkte ge mig till känna. Du skriver så engagerande! Jag hoppas verkligen att allt blir bra för dig, din Darling och ert Pyre.

Jag tycker dock att Tradera-tjejen får skylla sig själv lite. Om gubben blivit avstängd från Tradera, och det blir ju inte folk i första taget, får man nog dra öronen åt sig. Mest synd på de fina kopparna.

Vintagesmulor sa...

Men fyfan vad trött man blir på folk.

1. Har man blivit avstängd från Tradera kanske man ska ta det som en hint att man inte borde sälja? Att man inte klarar av det?
2. Jag skulle aldrig låta någon som är avstängd använda mitt konto och mitt namn för att sälja. Just som du säger kan det ju bli tjejen bakom användarnamnet som råkar illa ut nu.
3. Om man saltar frakten med 100:- kanske man kan köpa lite bubbelplast för en tia och packa ordentligt åtminstone..

Nej usch. Jag blir så arg på folk som drar ner ryktet för oss som är seriösa. Bra att du kämpar i alla fall, se till att du får tillbaka pengar på ett eller annat sätt.

Kram och lycka till!

queer as in fuck off sa...

Först; vad KUL att jag har läsare utöver mina vänner och alla SD-sympatisörer som vill spy ut sina kommentarer över en "PK-bloggare" som jag!!

Efter att ha spenderat några timmar i forumet har jag förstått att tradera verkligen inte agerar i första taget för att stänga av användare, så det när gubben måste verkligen ha misskött sig. Hoppas att den där tjejen lärt sig att inte gå in i avtal för andras räkning. Juristen i mig ryser och jag tänker på alla kvinnor i typ 40-årsåldern jag mött i arbetet som för 10-20 år sedan gick in som borgensmän för gamla pojkvänner och som FORTFARANDE banker och kreditbolag efter sig. Huvva! Man ska inte vara "snäll" i alla lägen..

Tack för lyckönskningarna! Om drygt en vecka är vi på andra/rätt sida jordklotet igen med vårt lilla pyre!