onsdag 11 november 2009

Fyra aktiviteter - en kväll

1. Genus, mänskliga rättigheter och etnicitet.

Maria Luisa Bartolomei, Docent vid Institutionen för spanska, portugisiska och latinamerikastudier (ISPLA) Stockholms universitet kommer till Interfem och föreläser om ”Genus, mänskliga rättigheter och etnicitet” kl 17.30, Warfvinges väg 26, t-bana Stadshagen.

2. Genusperspektiv på Juridiken: Var kan vi komma med jämställdheten?

Leila Brännström disputerade i september med sin avhandling "Förrättsligande. En studie av rättens risker och möjligheter med fokus på patientens ställning". Nu besöker hon Juristernas Hus för att prata om jämställdhetsåtgärders möjligheter och begränsningar. Kan det till exempel finnas problem med att ha en jämställdhetsplan eller kan det till och med motverka sitt syfte? På Stockholms universitet, Juristernas Hus klockan 17-19.

3. Temakväll kring asylfrågor!

Rapporterna om sexuell rensning i Irak har fått många att reagera. Sverige fortsätter att utvisa asylsökande hbt-personer till länder där de utsätts för förföljelse, våld och hot. Vi vill uppmuntra alla att ta chansen att tala om för Migrationsverket att de måste följa lagen, vilken innebär en rätt till asyl i Sverige för personer som riskerar förföljelse på grund av sexuell läggning eller könsidentitet i hemlandet. Asylsökande hbt-personer behöver skydd i praktiken och inte bara på pappret! På restaurang Torget kl 19-21.

och sist men inte minst;

4. AW och mingel med Unga affärskvinnor 09, kl 19.00 på Restaurang 1900.

Vad ska jag välja? 1 eller 2 och sedan rusa till 4? Eller bara 1 eller 2 eller 3 eller 4. Eller inget alls?

Inga kommentarer: